Σελίδα 1 από 1

The Guide to Classic Graphic Adventures

Δημοσιεύτηκε: Παρ 27 Δεκ 2019, 10:02
από dony
Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, με εντυπωσίαζαν τα μεγάλα έντυπα. Όχι τα μεγάλα σε διαστάσεις σελίδας όπως ήταν ο Φίλαθλος ή η εγκυκλοπαίδεια της Δομής, αλλά τα μεγάλα σε αριθμό σελίδων. Να, το Byte, για παράδειγμα. Το Your Computer και οι 4Τροχοί στα ντουζένια τους. Το Πόλεμος και Ειρήνη.

Βλέπετε, ο μεγάλος αριθμός σελίδων λειτουργούσε στο μυαλό μου ως αποδεικτικό της ποιότητας του αναγνώσματος: όσο κι αν υπάρχουν και οι διαφημίσεις (στα περιοδικά), οι πολλές σελίδες, απλά, δεν γράφονται μόνες τους. Δείχνουν ότι κάποιοι ασχολήθηκαν, ότι κάποιοι το πήραν στα σοβαρά, ότι κάποιοι έκαναν δουλίτσα. Ότι δεν πρόκειται περί αρπαχτής και ότι, ακόμα και αν η ποιότητα των κειμένων δεν είναι αντίστοιχη του όγκου του αναγνώσματος, τουλάχιστον δεν με κορόιδεψαν: κόστισε το κατιτίς του, το ρημάδι. Αφήστε που, άλλη η ικανοποίηση που νιώθεις (ως αναγνώστης) ολοκληρώνοντας ένα βιβλίο 600 σελίδων, και άλλη με ένα αντίστοιχο με το 1/3 του μεγέθους. Σου μένει η αίσθηση ότι, ολοκληρώνοντας την ανάγνωση, κάτι έκανες και εσύ, ολοκλήρωσες ένα λιλιπούτειο quest: 600 σελίδες ήταν, διάολε!

Έτσι λοιπόν, όταν ο καλός μου φίλος ο Κωστής προσφέρθηκε να μου φέρει να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο που είχε αγοράσει, το The Guide to Classic Graphic Adventures του Kurt Kalata, τονίζοντάς μου ότι "είναι μεγάλο", αφενός δεν... σκιάστηκα (το αντίθετο, μάλιστα) και αφετέρου δεν εντυπωσιάστηκα. Σιγά, πόσο μεγάλο θα ήταν;

Για τη συνέχεια, διαβάστε ΕΔΩ.

Εικόνα