Σελίδα 1 από 1

Μεταφορές από coin ops: Ikari Warriors

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 10 Σεπ 2017, 09:47
από dony
Το 1985 βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τον σκηνοθέτη George P. Cosmatos το sequel της ταινίας Rambo: The First Blood. Με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone και φέροντας τον ευφάνταστο (;) τίτλο Rambo: First Blood Part II κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαΐου, εισπράττοντας τη χλεύη των κριτικών και, ταυτόχρονα, τη λατρεία του κοινού!

Η υπόθεση της ταινίας; Ο (βετεράνος) John Rambo δέχεται να αναλάβει τη μυστική αποστολή που του αναθέτει η κυβέρνηση των Η.Π.Α., να πάει δηλαδή μόνος του στο Βιετνάμ, 12 χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, για να ψάξει για Αμερικανούς στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου. Κι αν τους βρει, να τους ελευθερώσει. Για όσους δεν το πρόσεξαν, το ξαναγράφω: μόνος του!

Το Rambo: First Blood Part II θα ξεκινήσει μία μόδα που θα κρατήσει για χρόνια, αυτή του μοναχικού πολεμιστή που προτάσσει τα στήθη του απέναντι σε ορδές εχθρών. Και τους κερδίζει. Πάνω σε αυτή την απλοϊκή υπόθεση θα βασιστούν δεκάδες ταινίες και videogames στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα videogames που βασίστηκαν στο Rambo είναι και το Ikari Warriors της εταιρίας SNK που κυκλοφόρησε στα "ουφάδικα" το 1986, ένα μόλις χρόνο μετά την ταινία.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ.

Εικόνα

Re: Μεταφορές από coin ops: Ikari Warriors

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 10 Σεπ 2017, 10:36
από kostakis
:bravo:
Στην εικόνα του coin-op βλέπω πως έχει περιστρεφόμενους μοχλούς. Έτσι ήταν ή μόνο στην original καμπίνα; Δεν θυμάμαι να το είχα παίξει σε coin-op στην Ελλάδα, παρά μόνο στον CPC6128 και στην A500.

Re: Μεταφορές από coin ops: Ikari Warriors

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 10 Σεπ 2017, 12:58
από telonio.
Ναι η γνήσια καμπίνα είχε περιστρεφόμενους μοχλούς (όπως αυτούς τους κίτρινους στην άνωθεν φωτογραφία). Εδώ το παίζαμε συνήθως σε καμπίνα νανάκι με 8 way joystick - ελληνικές πατέντες.