Μία που το έκλεισε να πάει για ύπνο το παλικάρι και μία που το άνοιξε την επομένη μέρα και δεν έδειχνε τίποτα. Μετά από πολύ καιρό δουλειάς ήταν ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το monitor για να αλλάξουμε και λίγο παραστάσεις.
Τα monitor θέλουν και αυτά την ιδιαίτερη φροντίδα τους μιας και πλέον αρχίζουν να είναι δυσεύρετα και αυτά αλλά και ιδιαίτερη προσοχή στο άνοιγμα τους στις δοκιμές τους κτλπ.
Το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα σε ένα monitor είναι να το καθαρίσω είτε έχει πολύ βρομιά είτε λίγη. Στην περίπτωση εδώ το monitor είχε σοβαρό θέμα το οποίο με ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος (υγρασία) κτλπ_ μπορεί να προκαλέσει και ζημιά.
Φυσητήρα και υγρά πανάκια και κατσαβιδάκια και χειρουργική δουλεία για τον καθαρισμό.

Μετά από κάποιες ώρες το μόνιτορ φαντάζει σαν να βγήκε πριν λίγες μέρες από το εργοστάσιο. Καθαρά πράγματα για την αισθητική αλλά και για τον εντοπισμό βλάβης που μπορεί να είναι κάτι στην οπτική αντίληψη.
To επόμενο στάδιο ήταν να γίνει recap και προσωπικά το κάνω πάντα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου από θέμα πυκνωτών και να προχωρήσω στον εντοπισμό βλάβης.

Για να μην μακρηγορώ αφού ελέγχθηκαν οι τάσεις του τροφοδοτικού και βρέθηκαν σωστές, ελέγχθηκαν οι δίοδοι γύρω από το κύκλωμα της υψηλής και οι αντιστάσεις οι οποίες βρέθηκαν όλες καλές και φυσικά φτάσαμε στο τρανζίστορ υψηλής που τελικά ήταν καμένο.
Μόλις αντικαταστάθηκε τότε άρχισε να ακούγετε ένας επαναλαμβανόμενος ήχος που δημιουργεί ο μετασχηματιστής υψηλής όταν είναι βραχυκυκλωμένος συν ότι η βατική αντίσταση που είναι κοντά στην υψηλή ήταν τόσο ζεστή που έκαψα το δάχτυλο μου όταν την ακούμπησα με σβηστό μόνιτορ. Όλα δείχνανε βραχυκυκλωμένο μετασχηματιστή υψηλής.
Το καλό είναι ότι είχα stock μετασχηματιστή οπότε θα διαπιστώναμε σύντομα αν θα ανάψει.

We are back. To monitoraki είναι ζωντανό. Ο φώσφορος του είναι πολύ καλός . Καινούργιοί πυκνωτές, καινούργιος μετασχηματιστής υψηλής θέλω να πιστεύω ότι θα το χαρεί ο Βασίλης για πολύ καιρό ακόμα.